Loading...

UGENS LØBEPAS - Uge 20

Postløb

13. maj 2013 · Thomas Nolan

Denne uges løbepas er et sjovt klubtræningspas. Det passer godt til årstiden, for der er lidt gemmeleg i den, og derfor skal der helst blade på træerne, hvis den skal laves i en typisk dansk løvskov, som er et oplagt sted til træningen.

Tr _er

Hvor stort areal der skal løbes på afgøres af antallet af deltagere, men til en typisk klubtræning med 15-30 løbere vil jeg anbefale et område på ca. 100 gange 100 meter (også kaldet en hektar for bonderøvene) svarende til ca. to fodboldbaner (for boldtosserne).

Der skal løbes et sted med masser af små stier og også gerne bakker mv. som gør det umuligt at overskue området og så skal det være enkelt for deltagerne at se banens afgrænsning. At løbe i en park eller en skov hvor banen afgrænses af en stor sti, en å, hegn og/eller lignende er optimalt.

Alle deltagere vil få løbet en masse i løbet af denne træning, og der er rig mulighed for at løbe på kryds og tværs og se velkendte steder fra nye skæve vinkler.

Forberedelse

  • Del løberne op i 2-4 hold á 5-15 løbere og afgræns banen. 
  • Hvert hold tildeles en stak breve i egen farve - regner du 5 breve pr. person på holdet er det som regel rigeligt til et 15 min.-løb, selvfølgelig afhængigt af banens størrelse og terrænets gennemsigtbarhed. Brevene placeres et fast sted der er let at finde, gerne midt i banen.
  • Der udpeges en postmester, som skal stemple alle breve inden de kan sendes. Postmesteren bevæger sig frit på området med en pen eller et stempel, så alle breve kan stemples (der stemples med en pen ved at sætte kryds på brevet). Eventuelt kan postmesteren iklædes en refleksvest eller lignende, så alle ved hvem det er.
  • Der udpeges desuden en vandrende postkasse, dvs. en person med en åben rygsæk. Postkassen bevæger sig også frit på området.

 

Nu går legen ud på følgende

En løber skal først hente ét brev fra holdets stak. Dernæst skal han/hun finde postmesteren for at få brevet stemplet, og til slut finde postkassen, så brevet kan blive sendt. Når et brev er sendt skal løberen løbe tilbage til stakken med breve og på ny ud at finde først postmester og derefter postkasse.

Det hold der på en fastsat tid, f.eks. 15 min., får sendt flest breve har vundet. Tjek eventuelt at alle breve i postkassen er stemplet, dvs. at ingen har snydt. NB: Skadede løbere kan være postmester eller postkasse.

En vigtig regel er at postmester og postkasse kun må gå eller stå, ikke løbe.

Varianter

Deltager mange løbere og/eller er banen stor, kan der eventuelt løbes med flere postmestre og postkasser. Det kan eventuelt aftales at postmester og postkasse kun må bevæge sig på stierne, hvilket gør løbet lettere end hvis de må gemme sig i krattet.

Løb gerne Postløb indendørs, fx på en skole med mange gange og kringelkroge - og gerne over flere etager.

Giv eventuelt holdene et par minutter til at lægge en taktik, så alle ikke bare løber rundt hver for sig på må og få og træningen får en dimension samarbejdsøvelse. Kan holdet hjælpe hinanden undervejs og holde hinanden underrettet om hvor postmester eller postkasse er henne uden at det hjælpe de andre hold? Kunne man forestille sig en mandsopdækning af disse eller kunne holde samarbejde og gennemtravle skoven for at finde postmester og postkasse? Kunne hurtige løbere have nogle funktioner og langsommere løbere andre uden at en løber dog må have mere end ét brev med sig ad gangen?

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design