Loading...

UGENS LØBEPAS - Uge 33

8 km progressivt løb

13. august 2012 · Thomas Nolan

En progressiv løbetur er en tur, hvor man gradvist sætter tempoet op undervejs, det sidste stykke løbes dog altid roligt. En inddeling af turen i fire lige lange dele er passende for de fleste.

Ugens pas er tænkt som følger:

2 km roligt - løb bevidst langsommere end normalt
2 km almindeligt løbeturs-tempo
2 km tempoløb - pres tempoet og løb hurtigere end normalt
2 km roligt

Du skal ikke løbe tempoløbet hurtigere end at du kan gennemføre hele træningspasset uden pauser.

Du kan vælge at lave bratte tempoovergange eller skrue tempoet stille og roligt gennem passet, det sidste kan dog være svært at styre og er mest for den erfarne løber. For de fleste løbere er en tempoøgning på ca. 15-20 sekunder per niveau passende, og en guideline er, at de to hurtige kilometer skal løbes i cirka 5 km konkurrencehastighed.

Progressive ture er rigtig gode i mange sammenhænge. Dels træner du det at kunne løbe i flere forskellige tempi (hvilket for mange løbere er svært), og dels bliver du varmet godt og grundigt op inden de hurtige kilometer. På dage hvor du er usikker på, hvor frisk og oplagt du er, f.eks. på det første intensive pas efter en konkurrence eller i en hård træningsperiode, kan du starte ud på en progressiv tur, og lade humøret og oplagtheden bestemme, OM du skal løbe de hurtige kilometer, eller er for træt og "bare" løbere videre i almindeligt tempo. Er du superfrisk, kan du give den en ekstra tand under tempoløbet.

Progressive ture giver dig dermed mulighed for at lade din krop vurdere træningsbelastningen.

Progressive ture er også gode som tilvænning til tempoløb for løbere der er uvant med at træne intensivt og begynderen kan f.eks. løbe 4 km progressivt med 1 km på hvert niveau.

NB: Bemærk at opvarmning og afjogning er inkluderet i træningspasset

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design