Loading...

Vi starter serien Ugens løbepas med et klassisk intervalpas, som virker for alle løbere året rundt, uanset hvilken distance man træner til.

UGENS LØBEPAS - Uge 27

4 * 1 km intervalløb med 3-4 min. pause

02. juli 2012 · Thomas Nolan

SEKSDAGESLØB. Ugens løbepas er en "klubtrænings-klassiker" og bruges med succes mange steder. Man kan dog sagtens løbe seksdagesløb i en lille gruppe, og i princippet kan det løbes, bare man er to personer, men det er sjovest i større grupper (over 10 personer).

Det gælder om at løbe hurtigst muligt med jævnt tempo hele vejen, både på hvert enkelt interval og over serien. Hvis du i slutningen af det 4. interval virkelig er træt, og føler dig overbevist om at du ikke kan løbe endnu et interval i samme tempo, OG alle fire intervaller er løbet nogenlunde jævnt (helst ikke mere end 10 sek variation mellem hurtigste til langsomste hvis ruten er den samme) så har du gjort det perfekt.


Løber du intervallerne frem og tilbage på en 1 km-strækning, så du har modvind den ene vej og medvind den anden, eller løber du bare derudaf, så underlag og terræn er forskellig fra interval til interval, kan du bruge pulsen som rettesnor. På første interval skal du i det sidste minut ligge inden for 15-20 slag af din maksimalpuls og derefter skal du på hvert interval nå mindst et par pulsslag højere end på det forrige intervalpas.


Husk at holde tilstrækkelig lang pause - og sæt tempoet derefter! Det er en faldgrube ikke at løbe hurtigt nok fra start og så tage kortere pauser. Løber du hvert interval under 4 min. holdes tre minutters pause, bruger du mere end 4 min., holdes 4 min. pause.

Husk opvarmning med 12-15 min. roligt løb forud for passet, og efterfølgende mindst 10 min. afjogning.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design