Loading...

Løberseminar 2014

Løberseminar - program klar og tilmelding åben

17. september 2014 · Thomas Nolan Hansen

Efter et langt tilløb er det nu muligt at tilmelde sig årets løberseminar.

Se program her.

Tilmeld dig her.

Bemærk at der til de fleste praktiske sessioner er en begrænsning på 50 deltagere. Her gælder først til mølle.

I år kan vi præsentere:
Professor, dr. med. Henning Langberg fra Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet.
Henning Langberg er en utrolig alsidig idrætsforsker, og i foredraget på Løberseminaret vil han føre os omkring nogle af de felter han har ekspertviden indenfor.
Netop nu arbejder Henning Langberg med forskellige aspekter af motivation. Mange kender fx den tomme fornemmelse og demotivation, der indfinder sig i perioden efter et løb, man har trænet målrettet efter, er overstået. Men hvorfor opstår denne følelse, og hvilke redskaber – herunder psykologiske og teknologiske – kan bringe os tilbage på sporet og give os lysten til at træne igen?
Foruden motivation, aktiv livsstil og sundhed har Henning i årevis været en af de førende forskere inden for bl.a. effekten af strækøvelser og forebyggelse og behandling af seneskader.
Alt dette og mere til kommer vi omkring i dette spændende foredrag.
Ud over at være en af landets mest fremtrædende idrætsforskere er Henning selv en ivrig løber og triatlet og kender således motionsverdenen både indefra og udefra.    

Toptræner Claus Hechmann
Claus Hechmann er en af landets mest succesfulde trænere og er bl.a. træner for EM-maratonløberne Lars Budolfsen og Henrik Them Andersen, foruden en lang række andre dygtige danske løbere særligt på 10 km, halvmaraton og maraton. Claus Hechmann er også indehaver af træningsfirmaet Hechmann Sport der foruden træningsvejledning også tilbyder fysiologiske test til almindelige motionsløbere og han er på vej med bogen ”Løb som eliten”.

Claus kan du møde to gange i løbet af dagen:
I sit foredrag vil han fortælle om sin træningsfilosofi krydret med eksempler og gode historier fra både eliten og de mange motionsløbere han gennem årene har trænet.
Og har du lyst til at finde ud af om du kan tåle mosten er muligheden for en forholdsvis hård praktisk session med udgangspunkt i Hechmanns principper og under ledelse af Claus himself en mulighed efterfølgende.
 
På seminaret kan du også møde:

 • "The pronation guy", Ph.d. i skader, Rasmus Østergaard Nielsen, der bl.a. vil fortælle om sine studier af over 900 begynderløbere og deres skadesmønstre
 • Camilla Birkebæk, der holder et foredrag om kost og ernæring for løberen og en praktisk session; Træn din krop så den holder!
 • Susanne Findsen kommer og holder et oplæg om hvordan du kommer godt i gang med løb – eller hjælper andre på vej!
 • Torben Tronborg, der holder et foredrag om Trailløb
 • Jesper Mølgaard, der tilbyder to praktiske sessioner om henholdsvis Styrketræning og Løbeteknik
 • Odder AM og Hørsholm-Rungsted Løbeklub, der deler ud af deres erfaringer med at tiltrække og fastholde løbere og trænere i klubberne
 • MarathonSport, der vil dele ud af deres erfaringer omkring valg af sko og det nyeste grej
 • Jens Barslev, der både holder et foredrag og en træning omkring træning af børn, 8-12 år
 • Jeppe Thomsen og David Møller, der holder et foredrag om træning af ungdom, 12-16 år
 • Niels Ørtenblad, fysiolog ved Syddansk Universitet, der holder et oplæg om volumen kontra intensitet i træning. NB, rettelse pr. 14.10.14: Niels Ø erstattes af Michael Krüger, men emnet er det samme.
 • Vi tilbyder desuden Inspiration til klubtræning, Opvarmningslege og icebreakers samt Introduktion til og træning på SDUs atletikanlæg, der måske er verdens mest innovative atletikfacilitet

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design